2009. január 19., hétfő

Sajtos káposztafőzelék (bébi)

Hozzávalók:
5-6 kelkáposzta-levél
1 krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 TK kukoricacsíra-olaj
1 TK Ementáli sajt
fűszerkömény, só

Ott tartottunk tehát, hogy kiválasztottam 5-6 szép, zsenge kellevelet, amit külön lábosban megfőztem, pár szem fokhagymával, őrölt fűszerköménnyel gazdagított sós vízben. Igazából főzhettem volna együtt a káposzta többi részével, de a "nagyokéba" nem akartam köményt tenni, nem passzolt volna a RK-hez. Amikor megfőtt, összeturmixoltam galádul bennefelejtve a fokhagymát is. Kicsit sok lett, a fele ment rögtön a mélyhűtőbe abban a reményben, hogy sikert aratok és lesz folytatás ;)

Egy nagyobb krumplit megfőztem, kis főzőlével összekrumplinyomóztam, majd a káposztával elkeverve átpasszíroztam. ha a baba nem bánja, elég villával összenyomkodni. Hozzáadtam az olajat és a (z esetünkben citromhéj-reszelőn lereszelt) sajtot. Vízzel (jégkockatartóban lefagyasztott gyenge "baba-"húslevessel jobb lett volna, de most pont nem volt) a kívánt állagúra higítottam, majdátmelegítettem, hogy a sajt jól beleolvadjon a főzelékbe.

A babakaják nem túl fotogének (ehhe), úgyhogy illusztráció nincs.

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP