2009. március 16., hétfő

Fűszeres-mézes-almás csirkecomb

Múlt hónapban vettem először Magyar Konyhát, tartottam tőle, hogy kinyitom, és megcsap a menzaszag, a minden ételt egy paradicsomgerezddel és 3 levél petrezselyemmel dekoráló, pörköltfoltos terítős feeling, de nem, kellemes meglepetés volt, egészen jó receptek vannak benne (inkább hagyományos típusúak). A layout kicsit túlzsúfolt, de nem bántóan ronda, és nem kell modoros szóviccek tömkelegén átverekednünk magunkat, hogy eljussunk az ételhez (mint a TV Paprikában, brrr), sz'al összességében rendben van.

Az ehaviban találtam ezt az igazán jó vendégváró ételt - bár ha a vendégek éhesen érkeznek, fennáll a veszély, hogy akkor jut eszébe az embernek fényképezni, amikor már csak kevéssé fotogén lerágott csontokból tudna egy helyes csendéletet összedobni...

Hozzávalók:

5-6 csirkecomb

a páchoz:
1-1 ág kakukkfű (nálam most sajnos csak szárított), rozmaring, negyed csokor petrezselyem apróra vágva
3 EK méz
1 EK szójaszósz
1-1 kiskanál só és fehér bors
3 EK olívaolaj

a sütéshez:
kb. 1-1,5 dl száraz fehérbor
2 savanykás alma
pár szem olívabogyó
1-1 ág kakukkfű, rozmaring, negyed csokor petrezselyem apróra vágva

Figyelem! Ez egy "előző napos" étel: jó, ha egy éjszakát ázik a pácban. Tehát fogyasztás előtti este combokról a bőrt lenyúzom (a toklászás egy igazi pain in the ass munka, inkább kihagyom), a húst mosom, szárogatom. A hozzávalókból elkészítem a pácot, megkenem a combokat, a maradékot rájuk öntöm, és a hűtőben hagyom egy éjszakára.

Másnap forró olajon jól megpirítom a combok mindkét oldalát, eközben a sütőt 200 fokra melegítem (légkeverés: 185 fok). A pirult combokat tűzálló tálba teszem, a bort aláöntöm, és lefedve 20 percig párolom.

Az almákból magházukat kivájva szép karikákat vágok, és ha lejárt a 20 perc, megfordítom a húsokat, az almaszeleteket szép számban rájuk teszem, és fedő nélkül, együtt mennek vissza a sütőbe 15 percre (a szafttal időnként meglocsolom őket). A 15 perc letelte után rájuk szórom a maradék zöldfűszereket, melléjük dobálom az olívabogyót, és még 5-6 percig sütöm. Angol sültkrumplival ettük a változatosság kedvéért :)

kép src

1 megjegyzés:

Névtelen

Koszonom, hogy egy erdekes blog

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP