2009. március 8., vasárnap

Göngyölt csirkemell á la Harry

Ezt a receptet egy osztrák barátnőm férjétől kaptam aztán egy ici-picit módosítottam rajta. A recept kipróbálása után csak annyit tudok mondani, hogy az ég áldja meg az ilyen ügyeskezű férjeket (és az ügyeskezű feleségeket is, akik utána csinálják)!

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirkemell
4 nagy szelet bacon
4 szál újhagyma
sajt
fokhagymakrém
mustár
só, bors

A csirkemelleket enyhén kiklopfolom, picit sózom és borsozom. Bekenem fokhagymakrémmel és mustárral majd a hús alá teszek egy szelet bacont. Az újhagymát megpucolom, zöldjét annyira visszavágom, hogy kb olyan hosszúságú maradjon a hagyma mint a hússzelet. Ha nagyon vastag a hagyma akkor elfelezem. Minden baconre fektetett csirkemellre teszek egy újhagymát és aztán felhajtom a szalonna két végét a hagymára, betekerve ezzel a hússzeletet. Hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzöm az egészet. Ezt a játékot minden szelettel eljátszom.
Serpenyőben kevés olajat forrósítok és a hússzeleteket villámgyorsan elősütöm (kb 1-2 perc oldalanként). Az elősütött húsokat egy jénaiba teszem és kb 200 fokos sütőben még 15-20 percig készre sütöm. Kiveszem a sütőből, kipiszkálom a hústűket majd egy-egy sajtszeletet grillezek a tetejükre. Ekkor már figyelni kell, ne maradjon sokáig a sütőben az étel mert akkor könnyen kiszárad.

Köretként tanyasi burgonyát csináltam hozzá. Ehhez nem szétfővő vagy salátakrumplit alaposan megcsutakoltam, zöldségkefével átkeféltem. Héjastul megfőztem, a főzővízbe beletettem 1-2 gerezd fokhagymát. Ezután négybe vágtam, ha még vizes volt akkor papírtörlővel megszárogattam és forró olajban aranybarnára sütöttem.

Salátának a mostanság kapható, színtelen és szagtalan ámde nyomokban tavaszt tartalmazó primőrökből készítettem egy egyszerű, ecetes-olajos öntettel nyakonöntött egyveleget.



2 megjegyzés:

trinity

Szép lett a husi és most legalább megtudtam, hogy kell ilyen guszta rusztikus sült krumplit sütni! Köszi!!

zsizzsik

A krumpli nagyon hasonló az angol krumpli receptjéhez amit kettővel lejjebb találsz a szülinapi menüben. Csak írom, hátha az is bejön :)

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP