2009. május 9., szombat

Kapros-joghurtos csirke (2x)


Egy újabb darab a "csuszpájzos csirke"-sorozatból. Volt már póréhagymás-rakott tésztás, krémsajtos-tejszínes, ez most kapros-joghurtos lett, mert ez volt itthon.

Hozzávalók:

60-70 dkg csirkemell
1 csokor kapor
1 közepes fej hagyma
1,5 pohár joghurt
2 fakanál liszt
olaj


A csirkemellet ujjnyi darabokra vágom, sózom, forró olajban fehérre sütöm, majd egy tányérra szedem. A lisztet megpirítom (ugyanabban) az olajban, belekeverem az apróra vágott kaprot, a 4 cikkre szelt hagymát. Visszateszem a csirkét, és kis vizet (előrelátóbbak:húslevest) aláöntve puhára párolom. Ha kész, beleöntöm a joghurtot, és átforralom. Rizzsel ettük.

Csajszi is kapott belőle (rizzsel leturmixolva), ez adta az ötletet, hogy a KJCS-t hidegen is hasznosítsuk. Leturmixoltam (rizs nélkül :) ), kicsit hagytam, hogy összeérjenek az ízek, és szuper kis szendvicskrém lett barna magos kiflihez.

0 megjegyzés:

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP