2010. szeptember 29., szerda

Halgolyócskák rosszul evő gyerekeknek

Rántott halrudak alternatívájaként készült, egyrészt mert a golyóbis forma sokkal meggyőzőbb a lányomnak, másrészt mert ebben legalább tudom, hogy mi van. A fűszerezést lehet variálni, turbózni (reszelt citromhéjjal, kaprival, petrezselyemmel, etc) most egy visszafogottabb, semlegesebb verziót csináltam.
A nagyon rosszul evő gyerekem jópár darabot megevett belőle, mini gombócként eladva. Hogy mikre nem vetemedik az ember! :)

Hozzávalók:

1 kg tengeri halfilé
15-20 dkg zsemlemorzsa
2-3 tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek mustár

bors

kukoricadara (zsemlemorzsa)

olaj a sütéshez

Ha a halfilé mélyhűtött, kiengedem és amennyire tudom, kinyomkodom belőle a vizet (sajnos általában jó sok van benne). Késes robotgéppel (aprítóval/húsdarálón) pépesre darálom. A vöröshagymát is felaprózom, a fokhagymát pépesre zúzom és az összes többi hozzávalóval együtt fasírt állagú masszává dolgozom. A zsemlemorzsa és a tojás mennyisége attól függ, hogy mennyire marad vizes a hal. Kb két cm-es átmérőjű golyókat formázok belőle ( közben alaposan átgyurmázom a masszát, hogy biztosan ne maradjon benne szálka). Kukoricadarában (zsemlemorzsában) megforgatom és bő olajban kisütöm.

Köretnek mi most bulgurt és morzsolt kukoricát ettünk hozzá.

1 megjegyzés:

Kate moss

Cheap Taps UK products are generally excellent semi-bright Antique Tapsplated body on refined copper, bright nickel and chrome plating three layers. Generally, the first copper layer, to enhance adhesion of the plating layer of nickel (including semi-bright nickel and bright nickel) plays a role in corrosion Waterfall Taps. And because the nickel itself is relatively soft and dark color, therefore, will be plated with nickel-chromium layer on layer, while increasing the brightness of the hardened surface Bathroom Sink Taps

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP