Halas rakottas
A linkeskedés után álljon itt egy laktató egytálétel receptje.
Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé
80 dkg krumpli
6 dl joghurt
1 nagy fej hagyma
1 ek mustár
3 ek kapribogyó
2 tojás
1 doboz konzerv kukorica (vagy 20 dkg mirelit)
25 dkg sajt
só, bors, babérlevél, olaj
A joghurtot leszűröm, vagyis egy pelenkával (ami ugye minden háztartásban akad) vagy ritkább szövésű konyharuhával kibélelek egy szűrőt, ebbe borítom a joghurtot és egy tál fölött hagyom, hogy kicsepegjen a leve. A krumplit sós, babérleveles vízben félpuhára főzöm. A hagymát kockákra vágom, olajon megpárolom. Ha mirelit kukoricából dolgozom azt is megpárolom, a kaprit apróra vágom. A halat 2-3 cm széles csíkokra szelem, enyhén sózom és borsozom.
A kicsepegtetett joghurtot összekeverem a tojásokkal, a kaprival, a mustárral, sóval és borssal majd beleforgatom a kukoricát és a hagymát.
Egy hőálló tál aljára karikázom a félpuha krumplit, ráteszem a felcsíkozott halat, majd az egészre ráöntöm a joghurtos-kukoricás masszát. A tetejét megszórom reszelt sajttal és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütöm.
Zöldsalátával vagy savanyú uborkával tálalom és bizony jól csúszik hozzá egy pohár száraz, fehér bor.
A kicsepegtetett joghurtot összekeverem a tojásokkal, a kaprival, a mustárral, sóval és borssal majd beleforgatom a kukoricát és a hagymát.
Egy hőálló tál aljára karikázom a félpuha krumplit, ráteszem a felcsíkozott halat, majd az egészre ráöntöm a joghurtos-kukoricás masszát. A tetejét megszórom reszelt sajttal és 200 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütöm.
Zöldsalátával vagy savanyú uborkával tálalom és bizony jól csúszik hozzá egy pohár száraz, fehér bor.
.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése