2009. július 26., vasárnap

Őszibarackos marcipános süti édesszájúaknak



Hozzávalók:

150 gr marcipánmassza
250 gr puha margarin
250 gr liszt
250 gr porcukor
1 citrom héja
50 gr darált mandula
5 tojás
1 csipet só
7 szem őszibarack
sárgabaracklekvár

Egy kb 20*30 cm-es tepsit kivajazok, kilisztezek vagy sütőpapírral kibélelem. Az őszibarackokat meghámozom, kimagozom, egy kevés citromlével meglocsolom és félreteszem. A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A marcipánt egy keverőtálba reszelem vagy nagyon apró darabokra vágom, a vaníliáscukorral, a citromhéjjal, a sóval és 1 egész tojással összekeverem. A puha margarint a porcukorral nagyon habosra keverem. Hozzáadom a marcipános keveréket és az egészet tovább habosítom.
A maradék 4 tojást habosra felverem és a mandulával valamint a liszttel felváltva a marcipános-vajas keverékhez adom.
A tésztát egyenletesen eloszlatom a tepsiben, a tetejére nagyon sűrűn rászeletelem a barackokat.
Betolom a sütőbe és kb 35 perc alatt aranybarnára sütöm. Amikor kiveszem baracklekvárral megkenem a tetejét.

A tészta tényleg meglehetősen édes, érdemes hozzá kevésbé édes barackokat válogatni. Annak ellenére, hogy nincs a receptben sütőpor, a végeredmény könnyű, egy kissé morzsálódó tészta lesz. A receptet egy ősrégi osztrák Woman magazin gasztro rovatából fordítottam. Az éppen aktuális számban további őszibarackos receptek találhatóak.

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP