2010. február 15., hétfő

Mascarponés sárgarépafőzelék

Mióta a gyerek intézményesült, totál beszippantotta a hús-krumpli-tészta háromszög, nekem meg különböző furmányokat kell kieszelnem, hogy zöldségeket is egyen. Ez a többszöri próbálkozásra kikísérletezett sárgarépafőzelék például egy sikersztori, győztem lapátolni. Az is bebizonyosodott, hogy a SRF nemcsak gyerek-horrorkaja tud lenni: nekünk, felnőtteknek is kifejezetten ízlett.

Hozzávalók:

sárgarépa
vaj
tej
kevés liszt
mascarpone
alaplé, ha van
petrezselyemzöld
só, cukor

A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem. Vajat forrósítok, megpirítom rajta a répát, majd vízzel/kevés alaplével (jégkockatartóban is szoktam fagyasztani, 2-3 kocka) párolom, cukrozom, sózom.

Ha majdnem puha a répa, kevés lisztet rászórok, azzal pirítom kicsit tovább, majd felöntöm tejjel, és megküldöm egy kis mascarponéval is a selymesség kedvéért. Jó sok apróra vágott petrezselyemmel megszórom és átforralom.

Párolt hússal ettük. Pontos arányokat nem tudok írni, találomra csináltam azon igyekezve, hogy olyan közepesen folyós főzelékállaga legyen. Az lett.

Lilla receptje volt a kiindulópont.


0 megjegyzés:

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP