2008. december 19., péntek

Makaróni és Sajt

Nagyon szeretem az amerikai konyhát. (Az ételekre gondolok ofkorsz.) Bagel w/ lettuce and cream cheese, igazi hamburger, chicken salad, Grandma's cookies és a többiek, komolyan, tiszta "honvágyam" van az ízek után, pedig némelyikük erősen a junk food kategóriába esik. Múltkor a Macaroni & Cheese budapesti verzióját próbáltam kisakkozni emlékezetből, a végeredmény találékonyan a fenti nevet viseli. Kicsit menzás beütése van és nem hasonkít az eredetire, de nagyon finom és egyszerű vacsora.

Hozzávalók:

makaróni
paradicsomkonzerv
darált sertéshús
hagyma
oregano, bazsalikom
tejföl
tejszín
sajt

Olajban üvegesre pirítom a hagymát, a darált húst fehéredésig sütöm rajta, majd belezuttyintom a paradicsomkonzerveket, vízzel felengedem, fűszerezem, főzöm. A makarónit kifőzöm. A kész tésztát jó alaposan összekeverem a mártással, kivajazott tűzálló tálva öntöm. A tetejére kevés tejszínnel elkevert sok tejfölt locsolok, és megszórom sajttal.

Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg meg nem pirul a teteje, a tészta eközben szépen beszívja a paradicsomos-húsos szottyot. Mutatós, gyors, finom.

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP