Makaróni és Sajt
Nagyon szeretem az amerikai konyhát. (Az ételekre gondolok ofkorsz.) Bagel w/ lettuce and cream cheese, igazi hamburger, chicken salad, Grandma's cookies és a többiek, komolyan, tiszta "honvágyam" van az ízek után, pedig némelyikük erősen a junk food kategóriába esik. Múltkor a Macaroni & Cheese budapesti verzióját próbáltam kisakkozni emlékezetből, a végeredmény találékonyan a fenti nevet viseli. Kicsit menzás beütése van és nem hasonkít az eredetire, de nagyon finom és egyszerű vacsora.
Hozzávalók:
makaróni
paradicsomkonzerv
darált sertéshús
hagyma
oregano, bazsalikom
tejföl
tejszín
sajt
Olajban üvegesre pirítom a hagymát, a darált húst fehéredésig sütöm rajta, majd belezuttyintom a paradicsomkonzerveket, vízzel felengedem, fűszerezem, főzöm. A makarónit kifőzöm. A kész tésztát jó alaposan összekeverem a mártással, kivajazott tűzálló tálva öntöm. A tetejére kevés tejszínnel elkevert sok tejfölt locsolok, és megszórom sajttal.
Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg meg nem pirul a teteje, a tészta eközben szépen beszívja a paradicsomos-húsos szottyot. Mutatós, gyors, finom.
Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg meg nem pirul a teteje, a tészta eközben szépen beszívja a paradicsomos-húsos szottyot. Mutatós, gyors, finom.
1 megjegyzés:
Működik.
Megjegyzés küldése