Csirkemellcsíkok bortésztában, kukoricás reteksalátával
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé (4 fél)
- 30 dkg liszt
- kb 2-3 dl bor vagy sör
- 2 tojás
- 1/2 dl olaj
- só, bors
- 1 jégcsapretek
- 1 szál póréhagyma
- 2 doboz konzerv kukorica
- 1 nagy doboz joghurt
- 1/2 csomag tehéntúró (kb 10 dkg)
- 1 ek mustár
- 1/2 alma
- só, bors
- olaj a sütéshez
A csirkemelleket megmosom és ujjnyi vastag csíkokra szeletelem. Elkészítem a bor vagy sörtésztát, amihez a lisztből, tojásból, olajból, borból, sóból és borsból palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kavarok.
A retket vékony csíkokra szelem (ehhez először le szoktam nem túl vékonyra gyalulni a matériát majd utána felcsíkozom a szeleteket). A pórét is vékony szeletekre vágom és hozzáadom a retekhez. Majd az egészet összekeverem a két doboz kukoricával.
Az öntethez egy szitán átpasszírozom a túrót, hogy jó homogén állagú legyen. Összekeverem a joghurttal és a reszelő legfinomabbra reszelő oldalán rögtön belereszelem az almát. Hozzáadom a mustárt, sózom, borsozom. Az öntetet csak tálaláskor rakom a salátára.
Mielőtt enni szeretnénk bő, forró olajban kisütöm a tésztába forgatott csirkemellcsíkokat (kb 1-2 perc).
Jótékony bénázás: ne próbáljátok szezámmaggal vizuálisan turbózni a panírt mert nem fognak látszani a magok :)
3 megjegyzés:
joghurt, túró, alma, retek, kukorica - ez nagyon jó kis mix. Passzírozásban meg amúgy is van gyakorlatom :)
Igen, gondoltam is rá, hogy neked van megfelelő célszerszámod a nagykönyvi szabályoknak is megfelelő passzírozáshoz :))
Megjegyzés küldése