2009. április 18., szombat

Critical moms

Április 19-én, a Föld Napja alkalmából minden eddiginél nagyobb felvonulást szerveznek a budapesti biciklisták. A demonstrációhoz ezúttal gyerekes, babakocsis családok is csatlakoznak.

Gyülekező:
2009.04.19. vasárnap 15:30-16:00 között
VI.ker. Kodály körönd (irányban a Hősök felé)
Indulás: 16:00
Útvonal: Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány - Városliget (kb.2km)

A kerékpárosok évek óta szeretnének partnereket találni a belváros forgalomcsillapítását célzó törekvéseikhez. Idén a kritikus tömeg kisgyermekes családokkal is bővül, akik gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd mellettük a járdán. Ők úgy érzik, a város közlekedési infrastruktúrájának hiányos fejlődésével, a közterületek és közintézmények akadálymentesítésének elmaradásával állampolgári jogaik sérülnek. A közlekedésben és ügyintézésben másodrendűvé degradálódnak, a járdán gyakran el sem férnek, a szorosan parkoló autók között nem tudják áttolni a babakocsit, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak.

A gyalogosok, kisgyermekesek 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16:00kor ők is elindulnak az Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba.

További infó itt.

2 megjegyzés:

ijja

Mehetek én is? A pót-babakocsit nem vinném magammal :)

sipric

persze :) írok mailt.

házikoszt   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP