Gyors, fapados sonkás tészta
Mindenkinek, aki még rá bír nézni a sonkára, sőt, főzni sem átall a húsvéti maradékból, ellenben nem akar sokat vacakolni vele. Vigyázat, hízlaló és laktató!
Hozzávalók:
húsvéti sonka maradéka (nem mértem, ízlés dolga, 25-30 dkg legalább)
25 dkg nagykocka tészta
tejföl (sok)
A sonkát pici darabokra vagdosom, nemcsak a húsos, hanem a zsíros részét is. A tésztát sós vízben kifőzöm, összekeverem a sonkanyiszattal, lapos tűzálló tálba teszem kb. a felét, rá tejföl (nem kell túl sok, nehogy beszívja a tészta), másik fele, rá tejföl. Nem lesz olyan tömb, mint a menzán, de mi így jobban szeretjük. Nem sózom pluszban, elég a tészta és a sonka sóssága. Sütőbe vele, 200 fokon addig marad bent, amíg a teteje megpirul. Ennyi az egész :) Sok tejföllel meglocsolva esszük.
4 megjegyzés:
Szia!Nahát,tegnap én is ezt készítettem húsimádó férjemnek.Jót mosolyogtam:)
Szép napot,így ismeretlenül!
Frutti
Igen, húsimádóknak abszolút ideális fogás :) Szép napot nektek is!
nem is írtam anno, h a férjemnek ezt csináltam meg tortaformában a 40. szülinapjára :))) nagy sikere volt (persze, kapott tortát is, de ez jobban ízlett neki) samu
A tortaforma milyen szuper ötlet :D Örülök, h ízlett neki! :)
Megjegyzés küldése