Tejfölös aprópecsenye
Kissé szűkszavúan, de a lényeg benne.
Hozzávalók:
szűzpecsenye
mustár
olaj
szalonna
hagyma
gomba
tejföl
pirospaprika, só, bors
fokhagyma
csuszatészta
Előző nap bepácolom a kis darabokra vágott szűzpecsenyét (só, bors, mustárral leken, olajjal leönt). Egy napot szöttyög benne. Hűtőből ki sütés előtt kb. egy fél órával.
Gombát vágtam, hagymát pucoltam, szalonnát vágtam kis darabokra. Szalonnát kedvenc öntöttvas edényben zsírjára olvasztom, hagymát rádobom, párolom, rá hús, nagy lángon megpirít, majd bele gomba, utánsózás/borsozás, apróra vágott rozmaring.
Ha kicsit elfőtte a gomba levét, tűzhelyről le, kb. 2 TK pirospaprika bele, 4 dl tejföl beleönt, átforral.
Csuszatészta kifőz, közben vajat melegít, apróra vágott fokhagyma bele (2 gerezd), leszűrt csuszatésztát átpirít rajta.
Nagyon jó recept, köszönet zsuzsinak és Váncsának.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése